KMD DCR
Exformatics
Følg os på:      

Pressemeddelelse, 21. maj 2017 KMD VIL EFFEKTIVISERE SAGSBEHANDLING  I STATEN MED UNIK TEKNOLOGI 

KMD køber adgang til unikt procesværktøj fra Exformatics. Sammen med IT-Universitetet har Exformatics udviklet en softwareteknologi, som KMD nu vil bruge til at effektivisere sagsbehandlingen i KMD Workzone, der bruges i 70 procent af Statens forvaltninger.
 

KMD og Exformatics har netop indgået en licensaftale, så KMD fremover integrerer Dynamic Condition Response (DCR) i sit ESDH-system. Konkret vil KMD bruge DCR til at løse én af de helt store udfordringer ved dagens sagsbehandlingssystemer: At vidensarbejde reelt ikke er it-understøttet.

Med DCR kan KMD optimere KMD Workzone, der er deres Enterprise Content Management og ESDH-løsning, der i dag bruges af 55 offentlige institutioner med i alt 60.000 brugere. 

”KMD har mange års erfaring med offentlig digitalisering. Et af de helt store problemer med dagens sagsbehandlingssystemer er, at de reelt ikke understøtter vidensarbejde. Alle ESDH-systemer på markedet i dag bygger på prædefinerede workflows, der ikke nødvendigvis tager højde for den faktiske måde vidensarbejde udføres på. Med Exformatics teknologi kan vi bygge dynamiske og fleksible workflows direkte ind i vores løsning,” siger Jakob Brix, Head of Product Management and Development for KMD Workzone.  

Foranderlighed er en væsentlig faktor i det offentlige.  Når verden er foranderlig, så bør sagsbehandlingssystemerne også være det, ifølge Jakob Brix: 
”Det offentlige har brug for systemer, der er lette at tilpasse løbende, når der kommer nye regler og love, som påvirker processerne. Ellers kan systemerne hurtigt blive en hindring i stedet for en hjælp. Med DCR-teknologien får vi et system, der gør det nemt at imødekomme vidensarbejderens behov for fleksibilitet og hjælper med at sikre, at de altid kan leve op til de skiftende lovgivnings- og compliance-krav, der er i det offentlige. Og det var da også fleksibiliteten der var den  udslagsgivende faktor for valget af Exformatics DCR-løsning.”  

”Vi er glade for, at en så stor spiller på markedet som KMD anerkender værdien af og potentialet i DCRteknologien. DCR teknologien giver mulighed for ”puste nyt liv” i mange eksisterende ESDH løsninger”, siger Morten Marquard, adm. direktør og grundlægger af Exformatics.  
 

NÆSTE GENERATION AF ESDH-SYSTEMER: FRA PRINTET RUTEPLAN TIL GPS-STYRING AF VIDENSARBEJDE 

”Dagens workflow-løsninger kan bedst sammenlignes med at printe en rutebeskrivelse på papir, når du skal køre fra København til Berlin. Det fungerer fint, så længe du ikke afviger fra ruten. Men lige så snart, der opstår forhindringer undervejs, eller du vil køre en anden rute, er du på egen hånd uden hjælp og støtte. Med DCRteknologien får du den dynamiske og fleksible gps-styring direkte ind i IT-systemet,” forklarer Morten Marquardt. 

”I det nye system vil medarbejderne kunne vælge hvilke opgaver, de vil arbejde på, og når der klikkes på afsluttet, så retter systemet automatisk processen til og viser hvilke opgaver, der nu er klar til at blive løst. Samtidigt kan man nemt se hvor langt, de forskellige sager er kommet, og hvad der mangler at blive løst – også af andre medarbejdere. Dét kommer virkelig til at skabe produktive vidensarbejdere, og det vil give en helt anden ledelses- og styringskultur med bedre overblik og mere frihed for den enkelte medarbjeder,” fortæller Jakob Brix. 

Den første KMD-løsning er allerede solgt til Århus Universitet. De dynamiske workflows, der skabes via DCRteknologien, vil blive tilbudt KMD’s kunder som et tillæg til deres eksisterende løsning. 

VERDEN ÆNDRER SIG HELE TIDEN 

Udover ESDH og andre sagsbehandlingsløsninger, så forventer Exformatics, at DCR-teknologien vil finde anvendelse i mange forskellige  business processer. 
”Vi har meget store forventninger til DCR-teknologien. Verden er foranderlig, og med denne teknologi bliver det muligt og enkelt at ændre på eksisterende it-systemer, der understøtter processer i en virksomhed. Fordelene er en bedre agilitet i tilpasning af IT-systemerne samt kraftig reduktion i udviklingsomkostninger,” siger Morten Marquard. 
 

FAKTA OM DCR – SÅDAN FUNGERER DET 

DCR som ejes af Exformatics, er udviklet i samarbejde mellem IT-Universitetet i København og Exformatics. Det er en cloud-baseret BPM-løsning, som anvendes af virksomheder og organisationer over hele verden. DCR er en metode og et digitalt værktøj, som gør det muligt at beskrive og simulere arbejdsgange og forretningsprocesser agilt. DCR bevarer fleksibiliteten i arbejdsgangen og dokumenterer, hvordan processer lever op til forretnings-, lovgivnings- og compliance-krav, samtidig med at de digitale arbejdsgange via DCR kan ændres i realtid i IT-systemerne. I 2016 var DCR-teknologien finalist til den anerkendte, globale pris, BPM Awards som bl.a. IBM, OpenText og ISIS Papyrus tidligere har vundet.  
 
DCR gør op med BPM-systemers manglende fleksibilitet. Med DCR-teknologien kan man via regler beskrive mål og retningslinjer for processer uden at låse ruten fra A til B fast, og man kan tilføje ekstra opgaver eller regler uden at skulle designe et helt nyt flow.  I Exformatics DCR-portal, tegnes de dynamiske workflows op, og med en enkel integration overføres workflowet til kundens KMD Workzone-løsning. Se mere på www.DCRgraphs.com 


Pressemeddelelsen er også bragt på ITWatch.dk, klik her for at læse den.
Facebook


LinkedIn